lørdag 10. oktober 2009

Smell the coffee, Tornerose!

Vi husker eventyret, sant? Tornerose slukna på fest, og noen planta en hekk rundt henne. Og siden Tornerose hadde gått på en skikkelig smell denne helga, sov hun jaggu i hundrevis av år. Hekken vokste kjempehøy! Så kommer det altså en dude, utstyrt med hekkesaks, og kjemper seg vei inn. Tornerose merker jo ingenting, hun bare snorker på, helt til duden kysser henne. Da, vet dere, da blir'e liv i torna vår!

Og så levde de lykkelig alle sine dager.

Neida, de gjorde ikke det, vøtt. Hallo?! Har dere blitt med over i 2009 dere, eller? Det er ikke sånn å være singel i dag. Det holder ikke at noen klipper hekken din, og småkliner litt. Ingen som lever lykkelig av den grunn.

I dag funker det mer sånn: Duden med saksa lusker utenfor hekken. Innenfor sitter det ei torne som er særs skeptisk til denne luskinga. Så fort saksa klipper av ei grein, er torna der med gjødsel, lim og teip. Greina festes på fort som fy, og torna dupper av litt igjen. Men duden gir seg ikke, vøtt. Dytter litt med saksa hver dag, og til slutt gidder ikke torna mer. "Dette må det jo være hold i" tenker hun, og lar duden klippe ned hele hekken.

Duden tråkker over hekkerestene, går helt bort til torna, og sier: Å, er det DEG? Sorry, jeg har klipt feil.

Hvis Tornerose hadde hatt snev av virkelighetstouch, ville hun selvsagt aldri latt seg sjarmere av hekkesaks og småklin. Hun ville brølt: SE TIL HELVETE Å BYGGE OPP HEKKEN MIN IGJEN! Så ville hun snudd ryggen til, og satt pris på roen der inne i hekkehula si.

Denne torna lar hekken gro nå. I ordets alle mulige betydninger. Kom pokker ikke her med noen hekkesaks. Så enkel er jeg ikke.

4 kommentarer:

Emmy sa...

Screw you, Prince Not-So-Charming! Skulle hatt seg en smell...
Men du...ikke la hekken vokse seg for høy. Fint å være LITT kostbar, men ikke helt utilgjengelig. Klem!

Beathe sa...

Ikke så høy, men tjukk. Sånn at jeg kan titte over, uten å stå i fare for å ramle gjennom. Jupp. Sånn må det bli.

astrid sa...

Kan være hekken din eg.

Beathe sa...

Med all respekt å melde Astrid, så er vel ikke du den beste til å sile ut folk med hekkesaks..hehe..